Info bericht 17 10 2018
Posted on: 17 Oktober 2018

 

Beste,

 

Bij deze willen wij u – in navolging van onderstaand infobericht – nog even herinneren aan de herstellingswerken aan de sluis in Ooigem op het kanaal Roeselare-Leie. De werken gaan aanstaande vrijdagavond 19 oktober van start. Zonder onvoorziene omstandigheden worden de werken in de loop van maandag 22 oktober 2018 afgerond. Tijdens de werken is er een volledige stremming voor het waterwegverkeer.

 

Meer informatie?

Het scheepvaartbericht over de werken kunt u hier terugvinden.

Hebt u vragen over dit bericht? Dan kunt u steeds hier terecht.

En uiteraard houden wij u tijdens de werken goed op de hoogte!

 

 

 

cid:image001.jpg@01D4573A.426C4AE0

 

Beste,

 

Via dit infobericht willen we u informeren over noodzakelijke herstellingswerken aan de sluis in Ooigem op het kanaal Roeselare-Leie. De werken starten op vrijdag 19 oktober om 22.00 uur en worden zonder onvoorziene omstandigheden afgerond in de loop van maandag 22 oktober 2018. Tijdens de werken is er geen bediening voor het plezier- of scheepvaartverkeer mogelijk. Hierbij willen we ons alvast verontschuldigen voor de hinder die deze werken met zich kunnen meebrengen.

 

Over welke werken gaat het?

In juni werd de sluis van Ooigem al een keertje drooggezet en zo grondig mogelijk gerenoveerd. Tijdens deze werken bleek de schade aan de omloopriolen, een cruciaal onderdeel van de sluis om het schutten mogelijk te maken, veel groter dan verwacht. Het was op dat moment niet mogelijk om al meteen bijkomende werken aan de sluis uit te voeren omdat de nodige reservestukken niet voorhanden waren en de duur van de voorziene stremmingsperiode niet lang genoeg was. Maar om een onvoorziene, langdurige stremming in de nabije toekomst te voorkomen, willen we deze bijkomende werken aan de omloopriolen niet langer uitstellen. Tijdens de zomer werden de nodige onderdelen op maat gemaakt en werden deze werken al zo goed mogelijk voorbereid.

 

Deze werken vallen onder CODE ROOD en kunnen dus niet langer uitgesteld worden omdat de kans op een langdurige, onvoorziene stremming steeds groter wordt en de voorziene werken moeilijker uit te voeren zijn tijdens een koudere periode.

 

Wanneer worden de werken uitgevoerd?

De werken gaan van start op vrijdag 19 oktober om 22.00 uur en worden zonder onvoorziene omstandigheden afgerond in de loop van maandag 22 oktober. Het is helaas niet mogelijk om het einde van de stremming al exact te bepalen. Dit komt omdat de werken bijzonder complex zijn. Bepaalde fases van de werken, zoals bijvoorbeeld het droogzetten van de omloopriolen, zijn zeer cruciaal en het is onder andere daarvan afhankelijk hoe snel de werken uitgevoerd kunnen worden. Uiteraard houden wij je tijdens de werken daarover goed op de hoogte.

 

Hinder voor het scheepvaartverkeer?

Tijdens de stremming kunnen er geen schepen of pleziervaartuigen geschut worden.

 

Welke minderhinder-maatregelen worden er voorzien?

– De werken worden grondig voorbereid. Er worden al zoveel mogelijk voorbereidende werken uitgevoerd zonder stremming voor het waterwegverkeer.

– De werken worden bewust ingepland tijdens het weekend.

– Er wordt 24u/24u gewerkt om de duur van de stremming zo beperkt mogelijk te houden.

– Tijdens de werken houden we je goed op de hoogte.

 

Meer informatie?

Hebt u vragen over dit bericht? Dan kunt u steeds hier terecht.

 

 


e-maildisclaimer


Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *